CooL traject


Welkom op de GLI/CooL pagina van het leefstijlcentrum Zoetermeer.

 

GLI staat voor gecombineerde leefstijl interventie. Vanaf 2019 wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Hierbij is het traject vrijgesteld van eigen risico*.

 

Leefstijlcentrum Zoetermeer biedt het CooL-traject (Coaching op Leefstijl) aan.

 

Hoe werkt het CooL-traject:

In 24 maanden doorlopen de deelnemers 8 individuele- en 16 groepsbijeenkomsten om te komen tot een gezondere leefstijl. Samen met de leefstijlcoach wordt bekeken welke veranderingen in de leefstijl effect hebben. Denk hierbij aan voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning.

De leefstijlcoach ondersteunt de deelnemers om hun gedrag te veranderen. De huisarts, praktijkondersteuner en de internist blijven ondersteunen op de achtergrond. Het gaat dus om meer dan alleen een specifiek dieet- of beweegprogramma. Het leefstijlprogramma is echt maatwerk.

 

Om in aanmerking te komen voor een GLI-traject moet u aan de volgende eisen voldoen:

  • Een verwijzing van uw arts
  • 18 jaar of ouder zijn
  • BMI tussen de 25 en 30 met daarnaast een verhoogd risico op diabetes, hart- en vaatziekten, artrose of slaapapneu.
  • BMI boven de 30

Wat is/doet een leefstijlcoach:

Coachend werken is de kern van alles wat een leefstijlcoach doet. Kennis voor leefstijl componenten zoals voeding, beweging, ontspanning, stressmanagement, bioritme en slaap vormen het kader waarbinnen de patiënt gecoacht wordt. Het doel en de leefwereld van de patiënt staan echter centraal. De patiënt maakt zijn eigen keuzes. De leefstijlcoach draagt alleen informatie aan wanneer de patiënt aangeeft daar behoefte aan te hebben.

 

Het traject wordt gegeven door een geregistreerd leefstijlcoach (BLCN). Binnen het leefstijlcentrum zijn dit Laura van Nobelen en Dennis Mannaart. Tevens is Dennis Mannaart werkzaam in het orthopedisch centrum in Zoetermeer.

 

Voor meer informatie over de GLI in Zoetermeer en de vergoedingen kunt u op de volgende pagina kijken;

https://zoetermeergezond.nl/hoe-blijf-ik-gezond/gecombineerde-leefstijl-interventie

 

*Voor het niet nakomen van een afspraak wordt een rekening gestuurd van €43,50 conform tarief